Ebba uppdatering, 1 år och 11 månader

Nu har det hänt så mycket i frökens lilla utveckling att jag måste skriva lite här. 

För-trotset har kommit och hon har fått en enormt stark vilja. Tex så går inte alla kläder hem längre utan hon ska bestämma själv vad hon ska ha på sig, tycker hon. Mycket "nej" och "jag vill inte" och om vi säger åt henne så kan hon ibland bli rosenrasande. Men oftast bara kränkt. Tidigare har hon bara flytit med övriga familjen, gjort det "flocken" gjort utan större protester.

Bada som varit Ebbas höjdpunkt på kvällen efter maten(alltid badat VARJE dag) har senaste 2 veckorna blivit det läskigaste i världen. Hon vägrar. Känner igen detta då Edvin gjorde precis denna totalvändning i samma ålder.

Hon äter bättre! Verkar vara inne i en tillväxtperiod nu då hon många gånger äter mer än Edvin. Mackor tex. Hurra! Så enkelt att bara kunna ge en macka. Däremot verkar hon vara så hungrig att hon vaknar supertidigt och ropar efter välling...

Apropå sömn. Hon sover mycket mindre än vad Edvin gjorde i samma ålder. Men ändå rätt bra. Somnar för natten ca 19.30 och vill upp kl 06. Senaste 2 veckorna har hon dock vaknat 05.30... det gillas inte! Hon nattas i alla fall i sin spjälsäng, får lite klapp på rumpan sen lägger sig någon av oss i dubbelsängen bredvid och väntar tills hon somnat. Tar oftast 10-30 minuter. Dagtid, på förskolan, sover hon enligt dom 1 h och 15 min. 

Hennes personlighet är underbar, tycker jag som är partisk. Hon är framåt och social men har ändå en del integritet. Hon älskar att dansa och showa för oss här hemma och busar mer än gärna med sin storebror. Hon är en mysig tjej som älskar att pussas och kramas. Hon hjälper gärna till, är omtänksam och bra på att trösta. Hon säger vad hon tycker men är ändå rätt lättsam då hon ofta går att övertala och jag upplever att hon lyssnar rätt bra på oss. En rolig tjej med fart i som snackar supermycket, är glad och känns nöjd med livet.

Det bästa hon vet är att klä ut sig, klä sig med ytterkläder och skor eller klä ut sig med brorsans kläder. Hon leker mycket med gosedjur och dockor. Att låtsas laga mat och måla är också något hon gillar. Bra på att leka på egen hand(typiskt för andra barnet?) och leker mycket låtsaslekar/rollekar redan. Hon är sedan någon månad tillbaka helt fäst vid Edvins gamla nalle som är från Ikea. Haha. Den ska med överallt numera, förutom 3 snuttefiltar som hon heller aldrig släpper. Hon älskar även musik och att dansa.

Tänk att min goa lilla tjej fyller hela 2 år om en månad! Älskar dig💗

(null)idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0