Edvin-uppdatering

Jag kom på att jag inte uppdaterade så mycket om Edvins utveckling när jag skrev om 3 års kontrollen! Han har ju faktiskt inte bara växt fysiskt utan en hel del mentalt senaste halvåret. Jag tycker att 2,5 års åldern varit den värsta hittills, kanske mycket för att han fick syskon då med. Men trotsen och utbrotten osv! Herre alltså. Det är mycket bättre nu i alla fall.

Lek: Edvin blev 3 år för bara 2 veckor sedan och det känns som han växte över en natt! Nu leker han verkligen själv, är helt grym på att leka och fantisera faktiskt. Att han går upp på sitt rum och leker själv efter middagen är ju bara SÅ skönt så vi päron kan sitta kvar och snacka en stund. 

Potträning: Han började helt självmant gå på pottan några dagar efter han fyllt 3 och begärde att få vara utan blöja på förskolan. Alltså, stort ju?! Bara sådär. Sedan dess går han på pottan varje dag och är bra på att säga till. Även bajsat på pottan 4-5 ggr nu. Utomhus/borta/vid sömn har han fortfarande blöja. Jag är ändå helt imponerad över honom! 

Att sluta med napp blir nästa projekt. Men en sak i taget.

Sömn: Han sover bra och väcks aldrig av lillasyster eller så. Numera sover han dagvila på förskolan ca 45 min och sover därför lite längre nattetid. Ca 19.30-07.00. Ibland längre. Springer dock och lägger sig i vår säng runt 22-tiden... trångt!

Tal: Han pratar väldigt mycket och tydligt sedan länge. Vi får höra att han håller låda på förskolan dagarna långa. Skrika och höja rösten till skyarna kan han med. Ingen låg stämma här inte. Edvin hörs och gör sig  hörd överallt. Både roligt och jobbigt! Detta är även det något som folk la märke till redan när han var 3 månader i föräldragrupp mm.

Hans personlighet är som vi också märkt sedan bebistiden; energisk, aktiv, utåtriktad, framåt och gör sig hörd, ja uppmärksamhets-älskare rakt igenom. Han är även ganska "på" och ivrig som person vilket lite mer tillbakadragna barn inte uppskattar så mycket... Att han börjat lägga pussel nu trodde vi aldrig skulle hända om man säger så! Han är inte riktigt typen som sitter lugnt och pysslar eller ritar. Utan det ska gå fort och det känns som han hela tiden är på språng.

Han är verkligen en känslomänniska vår Edvin och kan svänga från extremt arg och extremt glad på nolltid. "Han har verkligen känslorna utanpå" säger förskolepersonalen. Detta gör honom också till världens gosigaste. Han behöver tanka närhet mellan alla känslostormar och älskar att mysa och kramas. Bli kliad på ryggen och i håret. Supermysigt!

Tillväxt: Han känns stor i både kropp och knopp och ibland behöver vi påminna oss om att faktiskt bara är 3 år. Ganska pluttigt ändå. Men han är större än de flesta i hans ålder. Medelstor som en 4-åring faktiskt med sina 102,5 cm och 17 kg. Han har gått in på stl 110 i kläder nu och har stl 28 i skor! 

Jag själv som var blyg och en liten mini som barn hade aldrig kunnat ana att jag skulle få en så vild, framåt och "stor" son! Haha. Roligt ändå! 

Gosigare kille får man leta efter. Älskade Edvin.
Anna
2017-11-09 @ 19:49:59

Är det inte lite sent att ha blöja vid 3 års ålder? Ni har inte reflekterat över det till exempel när han var 2? Optimalt att börja potträna barn är ju vid 1.5år, då har de flesta barn uppnått tillräcklig kroppskontroll. Var det nåt speciellt som gjorde att ni valde att vänta så länge?

Svar: Om det är en fråga så skulle jag svara nej, det är ganska normalt om jag ser till bekanta och i hans förskolegrupp. Potta har vi haft sen han var kring 1 år men han har inte velat / kunnat kissa där. Suttit på potta lite då och då och provat men inte kommit något. Vi har helt enkelt väntat in honom tills han varit redo och det är han nu. Svårt att tvinga ett barn att kissa och bajsa på en potta inte sant?
idasbebi.blogg.se

Hans i Tidaholm
2017-11-10 @ 10:01:33

Härlig kommentar; "Gosigare kille får man leta efter". Ida, den meningen gillar jag skarpt som du skrev. Ha en trevlig helg och må gott.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0