Ebba 8 månader

Vår glada tjej idag!

Idag är det den 9:e vilket betyder att Ebba nu är hela 8 månader gammal. En väldigt glad liten tjej med fart i! Hon kryper och klättrar överallt här hemma nu. Kan ställa sig själv mot möbler och stå med en hand, släpper även ibland. Så orädd!

Sömn: Hon har sovit sämre senaste månaden pga hosta och rethostan sitter fortfarande i på nätterna. Fy alltså. Jag är nog mest störd av den. SÅ sliten! Ebba somnar för natten ca 19.30 och vaknar oftast runt 6.30-7.00 numera. Sover oftast 2 ggr dagtid, olika länge olika dagar.

Amning/mat: Jag ammar fortfarande mestadels men 1-2 mål mat om dagen blir det för Ebba. En portion gröt till middag och ca en halv portion gröt/frukt/fruktpuré antingen vid frukost eller lunch. Hon är INTE särskilt intresserad av mat, som jag hade hoppats... Gillar i princip ingenting förutom gröt och även den får vi kämpa lite med. Nattammar som förut, ca 1-2 ggr vilket är helt ok!

Tänder: Inga tänder har ploppat upp ännu men jag tror att de är på god väg då hon varit extra kinkig nu i dagarna och börjat gråta då hon biter på vissa leksaker. Utvecklingsfas också enligt Wonder Weeks...

Tillväxt: Stl 68 sitter som en smäck just nu. Vikt och längd får vi veta på 8-mån kontrollen nästa vecka. Jag tycker hon känns liten och jag orkar bära henne på en arm hyfsat länge i alla fall. En liten ny uppdatering kommer nästa vecka!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0