Ebba 5 månader

Bönan som blir 5 månader idag!

Ebba har utvecklats otroligt mycket nu från 4 till 5 månader. Hon orkar vara vaken mer, kan sitta i stol längre stunder och har börjat rulla sig fram och försöker även åla. Hon kommer faktiskt lite, lite framåt! Så stark tjej! 

Som jag anat så började även amningen falla på plats någon vecka efter 4-månaders dagen. Det är verkligen inga problem att amma nu, det går hur bra som helst! Hon är mer hungrig nu och tar nästan alltid bröstet då jag erbjuder. Så skönt! Hon har till och med somnat några gånger vid amning, mysigaste ju! Tidigare var det verkligen bara just mat för henne.

Apropå mat så har hon fått smaka på en del saker, många frukter men också på lite såser och lite gröt. Hon verkar älska det och tittar med avund på sin bror när han äter.

Hon vill bli underhållen mer nu och vill byta plats eller "vara med" mer än vad hon krävt tidigare. Inom kort lär det även bli dags att byta från liggdel till sittdel på vagnen så hon kan vara med och se sig omkring. Då lär hon bli mer nöjd i vagnen också. 

Hon har fått lite stadigare sömnrutiner nu och en typisk dag ser ungefär ut såhär:

07.00 - Vaknar(eller blir väckt av brorsan)...
9.00 - Sover ca 45 min - 1 h
12.15 - Sover ca 2 h
17.00 - Sover ca 45 min - 1 h
20.00 Somnar för natten

Under natten ammar jag vanligtvis 2 ggr. Men har inte så noga koll på det. Dagtid ammar jag oftare än tidigare och det tror jag kommer märkas på vågen nästa vecka då vi ska till BVC. En ny uppdatering kommer då!

Elina
2017-08-10 @ 22:28:45

Men hur söt är hon inte!😍

Elina
2017-08-10 @ 22:28:47

Men hur söt är hon inte!😍

Svar: ❤️❤️❤️
idasbebi.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0