Sömn

Ett väldigt omtalat ämne när man skaffat barn är ju just sömn, något som också många frågar mig om. Jag måste ändå säga att de senaste 6-7 veckorna har varit bra vad gäller det. Borträknat från enstaka sämre nätter då. Men Edvin tycks i alla fall förstå att natt är natt och dag är dag. Det är under dagtid han får äta oftare och de längre sovpassen är på natten. Istället som under hans första levnadsveckor, då han gärna sov långa pass på dagen och käkade som mest på natten...

Nu känns det som nätterna blivit lite av en rutin. Ammar ca kl 23-00 innan vi går och lägger oss. Sedan sover vi i 4 h och Edvin vaknar för käk igen kl 03-04. Vi somnar om direkt och sover ca 3 h till ca 6.30-07 då det är dags att amma igen. Därefter går vi eventuellt upp tillsammans med Kristoffer, är vakna 1 h för att sedan somna om runt 8 och sedan göra dag runt 10.30. Om Edvin somnar om direkt vid kl 7 så brukar vi sova till strax efter 9. Detta gör ju att vi faktiskt får ett flertal timmar sömn även om de inte är sammanhängande som förr i världen. Men jag är verkligen nöjd med dessa rutiner och hoppas inte att Edvin går tillbaka och blir en nattuggla igen. Även om jag vet att bebisar är oberäkneliga och att allt kan ändras från en dag till en annan! Det får man helt enkelt vara beredd på, men jag njuter för stunden! Sömn betyder verkligen SÅ mycket. Eller jag tycker till och med att sömnen är det som påverkar hela ens mående, hela ens tillvaro. Livet är ju på topp när man både får vara mammaledig och sova gott om natten! (Jag vet att en del har turen att inte ens behöva amma alls om natten och får 6-7 h sömn i sträck. Men när man tidigare behövt amma 3 ggr varje natt och på det behövt vagga och natta 30 min för varje gång, så känns detta verkligen bra för mig!)

Om ni undrar så sover Edvin nu även i sin egen säng vilket också gör att vi sover bättre. När Kristoffer åkt till jobbet brukar jag däremot lägga över Edvin i vår säng bredvid mig, bara för att det är mycket mysigare! 

Edvin idag efter att ha rullat en massa i vår säng.

Powernap. Någon som snabbt blir trött efter att plötsligt kunna röra sig mycket mer...

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0