Att ta sig fram med barnvagn


Det här med att gå omkring med barnvagn jämt och ständigt nu för tiden är ju rätt så spännande. En helt ny värld med hissar, rulltrappor, trappor, smala passager, höga nivåskillnader och tunga dörrar. För att inte tala om att åka kommunalt i rusning här i Stockholm! Jag tror jag varit med om det mesta redan nu och jag är faktiskt glatt överraskad över folks vänlighet. Jag har fått hjälp med barnvagnen vid nästan alla tillfällen som jag behövt det! Det trodde jag ändå inte, efter det jag hört. Men tack alla goda människor! 

Ja folk flyttar sig direkt när jag rullat på vagnen på tunnelbanan - för att göra plats. Jag har fått hjälp att lyfta på barnvagnen på ett gammalt pendeltåg som har trappsteg(?!) upp och när hissen vid Stadion inte fungerade så började jag hasa ned barnvagnen för alla trappor och även då fick jag hjälp av en kvinna att lyfta ned vagnen sista biten. Det är många som också hjälper en med att hålla upp dörrar vilket uppskattas! Buss har jag åkt vid ett par tillfällen vilket går bra om man vågar chansa på att det finns plats. När jag skulle åka hem från Julia i Huddinge tex så var bussen redan full med tre vagnar så jag fick snopet traska därifrån och ta tåget istället... Det gäller alltså att planera med amningar och så då det i värsta fall kan ta någon extra halvtimme att ta sig till målet. 

Ja men lite roddigt är det ändå ibland och man inser att många platser och butiker inte är avsedda för barnvagn. Men överlag fungerar det ändå bättre än jag trott! Å vad mycket hissar det finns! Som jag aldrig ens sett eller tänkt på! Snacka om att se världen ur en annan synvinkel, haha...

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0