Inskolning på förskola

För 2 veckor sedan skolades Ebba in på förskola med pappa K. Edvin har börjat på storbarnsavdelning(vilket gått toppen och känns SÅ, SÅ rätt för honom!) och Ebba har "tagit" brorsans plats på hans gamla avdelning.
 
Så hur har det gått för Ebba då? - Sådär alltså. Vi hade en förhoppning om att det skulle gå lättare att skola in henne då hon varit där och hälsat på korta stunder 2 ggr/dag, sett miljön osv. Men nej. Det hjälpte inte. Hon blir extremt ledsen när vi lämnar (men tystnar ändå ganska snabbt). Men sedan är hon ledsen till och från under dagen. Och äter nästan ingenting. Hon har varit helt slut och somnat före lunchen och är oftast så trött, hungrig, arg och ledsen att hon inte kan äta när lunchen väl serveras. Plus extremt kräsen. Hon äter bara tre maträtter i princip. Så en platta färdig välling har fått hänga med till förskolan så de kan ge henne då hon inte fått i sig någonting under hela dagen. Mellis går sällan i, då hon inte gillar bröd. Fil går däremot bra.
 
Så jag tror en stor bov i detta är maten. Vem är inte arg och ledsen när en i princip inte ätit på en hel dag? Tycker så synd om henne. Hoppas bara för allt i världen att hon lär sig äta lite bättre snart. Edvins kräsenhet släppte helt vid 2 års ålder, hoppas det vänder för Ebba med!
 
Jag har även läst att det ofta är knepigt att skola in barn som just är 1,5 år. De är i en känslig utvecklingsfas just i denna tid och det gör det ju hela extra kämpigt för henne. Ebba kändes SÅ mycket lättare i våras när hon var runt 15-16 månader så då hade det förmodligen fungerat bättre att skola in. Men vad gör man. Det är som det är och inget vi kan förutspå innan. Edvin skolades in vid 13 månader och det gick som en dans.
 
Sover bra verkar hon göra i alla fall. Vi har även lärt henne somna i sin egen säng här hemma nu(istället för att natta i vagnen), vilket gått förvånansvärt smidigt. Nu hoppas vi bara hon kan växa in i förskolan och att hon kan börja tycka att det är kul att gå dit. Tyvärr slutade vår favoritpedagog i fredags(även Ebbas) vilket ställt till det ännu mer för henne denna vecka. I fredags hade det ändå gått rätt bra för henne. Men varit jobbigt igår igen... Hoppas dagen idag går liiite bättre. Och jag vet. Vi får ge henne lite tid. Än så länge har hon bara varit där 7 dagar själv.

Vår lilla plutta💕
(null)

(null)
Rataxes
2018-10-13 @ 19:43:08

Så oerhört tragiskt, stackars, stackars lilla barn.
Att ni kan göra så mot er egen dotter, läs på vad forskningen har att säga innan ni ger er dotter livslånga separationssår.
Mår dåligt av att läsa hur folk behandlar sina små barn idag.
Följ din magkänsla och ta hem henne därifrån, var inte ett får och gör som alla andra bara för att det är normen.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0