Ebba 11 månader

(null)
Ebba igår, 10/2 2018.
(null)
Min sötnos.
(null)
Öva, öva!
I förrigår blev Ebba 11 månader och äntligen är hon frisk och kry nu. Hon är glad, sover gott och har börjat äta igen(efter att ha ätit som en myra i en vecka)! Så skönt.

Det som hänt mellan 10-11 månader är att hon lärt sig att stå själv. Hon står ca 10 sekunder utan stöd och kan resa sig och sätta sig igen utan stöd. Idag har hon tagit två pyttesteg men inte kommit någon vart direkt. Edvin tog sina första steg (5-6 st) 4 dagar före 11-månaders dagen. Så där var han före! Hon säger "där" och försöker även säga "titta" och "tittut" samt "mamma". Hon har även lärt sig att dricka vatten ur flaska! Halleluljah! Och drack ersättning för första gången igår.

Jag delammar fortfarande. Jag trodde inte att jag skulle göra det såhär länge jag vet! Men det är så smidigt. Särskilt nu när hon varit sjuk. Dock blir det inte så många gånger per dygn. Men en typisk dag kan ungefär se ut såhär:

08.00 - Gröt + lite macka
11.00 - Gröt + fruktpuré 
14.30 - Amning + lite grötklämmis
17.00 - Gröt plus lite plockmat från oss
19.00 - Gröt (ska börja försöka ge ersättning här)
22.00 - Amning
03.00 - Amning

Ibland blir det ytterligare en amning på natten. Något som jag kanske måste kämpa lite med för att få bort, men inte orkar... Men trappat ned har vi gjort och de senaste nätterna somnar hon utan amningen. 

(null)
Två små tänder har ÄNTLIGEN börjat kika fram nu så jag vågar ge henne lite mer fast föda.

(null)
Succé tycker Ebba. Äta själv är betydligt bättre än att bli matad.

Sömnen ser också lite olika ut från dag till dag. Men ofta somnar hon i vagnen när vi promenerar hem efter lämning av Edvin. Då sover hon kanske 45 min kl 9.00. Sedan sover hon igen ca 13.30-15.00. På helgen händer det att hon bara sover en gång och då blir det ofta en lång lur på 2,5-3 h vid 11-tiden. Hon somnar för natten ca 19.30 och brukar sova till 07. 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0