Babyshower för min BFF!

(null)
Fina fina gravida Frida.
(null)
Alla presenter.
(null)
Förberedelse.
(null)
Smoothie och gofika!
(null)
Galet goda tårtor av Fridas mormor och farmor. Å fruktsallad!
(null)
Några av gänget. Vi glömde helt bort att ta en gruppbild på alla samlade som vi gjorde på min babyshower. Lite synd!
(null)
Tema blått.
(null)
Öppna paket!
(null)
Paketet från oss <3
(null)
Så glad!
(null)
Blöjrace på docka!
(null)
Blöjtårta av Fridas kollega.
(null)
Vackra blivande mamman! Här gravid i vecka 34.

Söndagen den 4 februari, prick 2 veckor sen alltså, så dundrade 20 pers in hemma hos Frida och överraskade henne med en babyshower. Hon blev så glad och så rörd! 

Både släktingar och vänner kom och det var så kul att vi var så många! Alla kunde bidra med något vilket var smidigt. Det blev både brunch och brakfika och hon fick SÅ mycket presenter till lillkillen. Vi lekte två lekar: gissa Fridas omkrets runt magen och byta blöja på docka med ögonbindel, på tid! Himla kul. Vi alla gissade även BF-datum och sånt och skrev ned.

Jag och Sanna hade köpt ett jättefint babynest i present, från Born copenhagen. 

SÅ lyckad och rolig dag som jag verkligen sett fram emot! Jag var dessutom barnfri vilket kändes lyxigt. Allt fokus på blivande mamma Frida denna dag!

Första stegen och viktnedgång

(null)     
Igår och i förrigår har Ebba verkligen försökt gå men bara lyckats med några pyttekliv. Idag tog hon sina första tre mer ordentliga steg(11 månader och 4 dagar gammal). Hon ställde sig mitt i vardagsrummet och gick tre steg för att sedan ta tag i bordet. Duktiga tjejen som börjar bli så stor! 

Apropå det så var vi på BVC idag för att hämta nya D-droppar. Slank även in och vägde Ebba. Lilla loppan hade som befarat gått ned i vikt efter en veckas öroninflammafion och väger nu 8840 gram. Så 240 gram mindre än senast. Inte så konstigt kanske men ändå. Nu får hon äta ikapp kommande vecka. Hon som precis börjat mer ersättning också! SÅ himla skönt.


Ebba 11 månader

(null)
Ebba igår, 10/2 2018.
(null)
Min sötnos.
(null)
Öva, öva!
I förrigår blev Ebba 11 månader och äntligen är hon frisk och kry nu. Hon är glad, sover gott och har börjat äta igen(efter att ha ätit som en myra i en vecka)! Så skönt.

Det som hänt mellan 10-11 månader är att hon lärt sig att stå själv. Hon står ca 10 sekunder utan stöd och kan resa sig och sätta sig igen utan stöd. Idag har hon tagit två pyttesteg men inte kommit någon vart direkt. Edvin tog sina första steg (5-6 st) 4 dagar före 11-månaders dagen. Så där var han före! Hon säger "där" och försöker även säga "titta" och "tittut" samt "mamma". Hon har även lärt sig att dricka vatten ur flaska! Halleluljah! Och drack ersättning för första gången igår.

Jag delammar fortfarande. Jag trodde inte att jag skulle göra det såhär länge jag vet! Men det är så smidigt. Särskilt nu när hon varit sjuk. Dock blir det inte så många gånger per dygn. Men en typisk dag kan ungefär se ut såhär:

08.00 - Gröt + lite macka
11.00 - Gröt + fruktpuré 
14.30 - Amning + lite grötklämmis
17.00 - Gröt plus lite plockmat från oss
19.00 - Gröt (ska börja försöka ge ersättning här)
22.00 - Amning
03.00 - Amning

Ibland blir det ytterligare en amning på natten. Något som jag kanske måste kämpa lite med för att få bort, men inte orkar... Men trappat ned har vi gjort och de senaste nätterna somnar hon utan amningen. 

(null)
Två små tänder har ÄNTLIGEN börjat kika fram nu så jag vågar ge henne lite mer fast föda.

(null)
Succé tycker Ebba. Äta själv är betydligt bättre än att bli matad.

Sömnen ser också lite olika ut från dag till dag. Men ofta somnar hon i vagnen när vi promenerar hem efter lämning av Edvin. Då sover hon kanske 45 min kl 9.00. Sedan sover hon igen ca 13.30-15.00. På helgen händer det att hon bara sover en gång och då blir det ofta en lång lur på 2,5-3 h vid 11-tiden. Hon somnar för natten ca 19.30 och brukar sova till 07. idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0