1-års vaccin!

I onsdags fick Ebba tillsist sitt vaccin efter tre(!) tidigare avbokningar pga resa och sjukdom. Även nu var hon lite snorig och hostig men inte så pass sjuk att hon behövde avstå igen. Förra veckan hade hon feber och gången innan dess hade hon vinterkräksjukan för andra gången. Stackars liten!

Vägning och mätning blev det också då hon inte ökat sä mycket på sista tiden. Inte nu heller. Bara 90 gram upp på 1,5 månad. Men det är bara kämpa på med maten som vi gör. Å ge rapsolja i typ allt. Ge välling istället för ersättning. Ge den mat hon gillar (i princip endast köttfärsås och pasta).

Mått, 13 mån och 16 dagar gammal:
Längd: 78 cm
Vikt: 9650 gram
Huvudomfång: 46,7 cm

Min lilla plutta! Tänk att Edvin vägde mer när han var 5 månader?! SÅ GALET. Ebba har nu halkat ner lite från sin kurva och ligger lite under medel på vikten men över kurvan på längden. 

(null)
Hon fick feber av vaccinet och var väldigt ledsen och stilla i några timmar under kvällen. Passade då på att gosa såhär! Händer inte ofta nuförtiden. Dagen efter var hon pigg och glad igen. Allt i sin ordning!

Uppdatering och Sälen-pics!

Hej! Långt uppehåll här nu igen. Men jag är på sluttampen av min mammaledighet och har verkligen ett fullspäckat schema dessa sista veckor. Bara 3 veckor kvar nu sedan tar K över för pappaledighet i 4 månader. Sorgligt med en underbar era som tar slut. Alltid jobbigt med något nytt tycker jag men jag vet ju att jag efter en tid även kommer vänja mig vid att jobba. Svårast känns det nog eftersom jag har så många nära vänner som fortarande är mammalediga när jag ska jobba. Inte minst min kära Frida som precis fått bebis här i slutet på mars! Antagligen det största och bästa som hänt under den senaste tiden. En underbar lite pojke och vi har i alla fall hunnit ses 2 ggr hittills. Colin heter han!

(null)
Drömmen att stå där i solen med sin BFF och våra sovande barn i varsin vagn <3

Ja vad mer har hänt under denna lilla paus? Vi var i Sälen ja! Med Frida, Ragnar och lilla Hampus. En underbar resa som gick SÅ mycket bättre än väntat. Edvin lärde sig att stå på skidor själv. Han åkte varje dag och VILLE det dessutom! Så himla kul. Ebba och Hampus sov sig igenom mycket skidåkning vilket underlättade för oss päron. Solen sken varenda dag och det var verkligen ljuvligt att få åka lite skidor igen efter 3 år utan det nöjet! Å SÅÅÅ mycket snö. Så fint!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Detta gör vi om!
idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0