Väkommen till världen Hampus!

Å, jag har ju inte berättat att min kära vän Frida fått sin lilla bebis nu! Hampus. Han bestämde sig för att anlända redan 10 september, 17 dagar före beräknat. Igår hade jag och Fridas andra tre tjejkompisar i alla fall anordnat en liten överraskningsmiddag för den nyblivna lilla familjen. Det vankandes paket, 5 olika sorteras pizza, bubbel, choklad och smågodis. Väldigt mysigt och uppskattat! Hampus var supernöjd han med, hela kvällen lång.

I paketet låg ett jättefint Babygym från Done by deer.

Update: Förskola, sömn, krypande bebis?

Nu har Edvin snart gått 3 veckor på nya förskolan sedan vi kom hem från utlandet och det känns som att han först nu har börjat vänja sig vid allt nytt. Han har blivit ledsen när jag lämnat vid några tillfällen, vilket han i princip aldrig blivit tidigare, så det är något nytt för mig. Lite klump i magen vid lämning. Men nu senaste dagarna har de gått fint! 

Han går på förskolan mån-tors och är ledig fredagar eftersom jag är föräldraledig. I vår kommun får han gå 30 h/vecka så hans tider är 8-15.30 fyra dagar i veckan. Dock lämnar jag alltid ca 8.30, ibland senare, då vi faktiskt inte hinner till kl 8. Lite dumt att inte få välja tiderna själv tycker jag då förskolan tom tycker att 8 är en olämplig tid att komma (kommunen bestämmer tydligen)...

Edvin bestämde sig direkt för att inte sova på dagen på förskolan och verkade ha lite panik i att behöva göra det. Så det skippar han helt nu och nattas desto lättare på kvällen! Somnar prick 19(ibland innan) och sover ungefär till 07 på morgonen. Lite mer i sitt egen rum nu, men inte helt där ännu! Halva natten går bra. Å inga mer mardrömmar/nattskräck eller så. Tack och lov!

Såhär trött var Edvin efter Föris förra veckan. Han hann somna till i 1 minut innan han väcktes av taskig mamma, hehe...

Ebba sover fortfarande lite oroligt jämfört med tidigare. Men minns verkligen denna period med Edvin. Det var samma sak då. Ebbas sovtider är just nu lite upp och ned men senaste tiden har hon somnat för natten runt 19.30-20 och vaknar runt 7. Ungefär som brorsan så det är bra! Hon sover tre gånger på dagen, oftast 45 min fm, 2-2,5 h mitt på dagen och sen 45 min em. 

I veckan har Ebba tagit sina första krypsteg! Drygt 6,5 månad gammal. Igår kröp hon fyra steg framåt vilket är rekord. Nu måste hon bara träna vidare så kommer det säkert flyta på inom kort. Kul för Ebba, jobbigt för oss päron. Haha... Det lär bli fullt upp här hemma inom ett par veckor!

Ebba övar och övar. Här på landet i helgen.

BVC - 6 månaders kontroll

Ebbas dagliga akrobatiska övningar i försök att knäcka kryp-koden...

Idag har vi varit på BVC med Ebba för 6-månaders kontroll med läkare. En ganska sen sådan då hon är nämre 6,5 månad nu. Men det gick fint! Hon klarade allt galant och de var imponerade över hennes styrka och rörlighet. Hon som både ålar och förmodligen kryper vilken vecka som helst.  

Mått idag, 6 mån och 12 dagar:

Vikt: 7950 gram
Längd: 68 cm
Huvudomfång: 43 cm

Hon fortsätter följa sin kurva och ligger ungefär på medelkurvan i allt, yttepyttelite ovanför. Hon har ökat med 600 gram per månad ungefär och så även nu. Kollade i arkivet i bloggen och när Edvin var 6,5 månad var han 72,5 cm lång och vägde 10780 gram. Nästan 3 kg mer än Ebba! Nästa gång vi ska till BVC blir först om 2 mån, på 8 månaders kontroll(stoppa tiden någon?!).

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0