Ebba 7 månader

Hej vad tiden går! Ebba utvecklas i en rasande fart och kan redan så mycket fast hon är så liten. Nu sitter hon stadigt själv och kan dessutom ta sig från magliggande till sittande på egen hand. Hon kryper sedan någon vecka tillbaka och nu i dagarna har det lossnat helt och vi får vara på vår vakt här hemma. Hon har krupit fram till trappan några gånger och ställer sig upp(farligt!) så dags att skaffa trappgrind även här nere. Tidig i motoriken kan vi konstatera i alla fall!

Det går framåt med maten och nu får hon i sig en halv portion gröt till frukost, lite frukt eller puré och några skedar mat när vi äter middag(dock inte lika poppis som gröt!). Bröstmjölk upptar den större delen av hennes föda men jag börjar ana att vi inte kommer amma jättelänge till då den här damen verkar rätt så intresserad av mat(till skillnad från brorsan som bebis!). Hon behöver bara lära sig dricka från flaska...

Sömnrutinerna ser lite olika ut från dag till dag nu. Ebba orkar vara vaken mer så ibland tar hon bara tre korta lurar på en dag, typ 3 x 40 min. Eller som idag, 40 min på morgonen och sedan 2,5 h mitt på dagen(något jag föredrar, hehe). Nu har hon även börjat somna tidigare för natten, så det blir ofta runt 19-19.30-tiden då Edvin också somnar. SÅ himla skönt!

Jag tycker Ebba känns så himla mini men jag jämför nog bara med hur stor Edvin var i samma ålder. Ebba har haft stl 62 i 4 månader nu och kan fortfarande ha vissa plagg i den storleken(!) även om stl 68 kanske sitter bättre nu. Skönt att hinna använda kläderna denna gång i alla fall!

Idag kilade jag förbi BVC för att kolla Ebbas vikt och vågen visade 8080 gram. Så inte lika mycket ökning nu som tidigare, 130 gram upp sedan sist. Längd får vi vänta med att se till på 8-månaders kontrollen i november!

Här är lite bilder på lilla fröken från senaste veckan:
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0