Glad bebis

Såhär nöjd och glad låg den här lilla tjejen under hela morgonens storhandling. Vaken. Hon sa inte ett pip annat än att le och jollra när jag pratade med henne. Ebba känns som en riktigt soft bebis, särskilt om jag jämför med Edvin som var mer krävande(om man nu kan kalla det så?). Han smågnällde betydligt mer och var helt enkelt inte lika nöjd. Ebba kan sitta längre stunder i sin babysitter och behöver inte konstant underhållas eller skumpas på, nej nu kan vi äta hela middagar (oftast) utan gnäll hon sover lika mycket som sin bror och sover bättre nattetid än vad han gjorde första månaderna.

Det mesta känns enklare nu FÖRUTOM amningen. Edvin tog tutten som både tröst, mat och för att somna. Ebba tar bara tutten för mat och absolut inget annat, då blir hon arg. Hon blir även flyförbannad på att det är sånt flöde att hon släpper taget och får mjölk i hela ansiktet, vilket är lite bekymmersamt då det får henne att bli ännu mer arg. Så ja hon är numera oftast arg på tutten redan då vi ska börja amma... Gå och amma samtidigt har jag märkt fungerar bättre för då lugnar hon sig. Lite jobbigt för mig bara...Jag behöver dock inte amma så ofta och inte så länge vilket ju är skönt!

Landet

I fredags åkte vi till landet för att spendera två nätter där. Barnens farmor och farfar var också där med nyinköpt båt! Det blev en helt underbar helg med strålande solsken och riktig sommarvärme. Edvin var i sitt esse och sprang runt och lekte på den stora tomten och var så lycklig och glad! Motorbåt fick han också åka vilket både var kul, lite småläskigt men mest spännande! Ebba var också nöjd och glad och hängde mest bara med!

En onsdag hemma

Igår hade jag och Ebba en hemmadag. Eller ja, direkt efter lämning av storebror så åkte vi till gymmet och jag hann köra ett benpass på 30 min innan Ebba vaknade. Snabbhandlade lite för att sedan åka hem, amma, äta lunch i solen och gå en promenad så lillan somnade. Hon sov i säkert 2,5 h (fick väcka henne för amning innan hämtning på Föris) och medan hon sov så tvättade jag av utemöblerna som vi oljade in häromdagen. En riktigt skön dag!

Vi två!
Lite landetkänsla en kort promenad bort i området...
Det blev ganska bra efter tvätt och lite olja på dessa gamla utemöbler!

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0