På BVC för 3-veckors kontroll

Sover på pappa i väntrummet.

Idag har vi besökt BVC med Ebba för första gången. Hon skrek som en tok halva besöket då hon avskyr att bli av/påklädd och att ligga själv på en platt skötbädd... Annars gick det galant - hon växer så det knakar! Snabbare än Edvin till och med! Hon har gått upp hela 630 gram på 10 senaste dagarna och totalt 900 gram upp från födelsevikten. 

Dagens mått-
Vikt: 4220 gram
Längd: 51 cm
Huvudomfång: 36,5 cm

Igårkväll fick Ebba sitt andra bad och hon njöt massor! Brorsan satt och badade i badkaret bredvid. 

Ljuvligt med lite varmare vatten tyckte Ebba.
En annan som älskar att bada!
Gos efter bad.

Utan förskoleplats...

Bild från i helgen. Älskade Edvin!

Förra veckan fick jag ett mail från Stockholm stad där det stod att den här gossen inte får gå kvar på sin förskola... Vi har redan så vänligt fått kompensation med att gå kvar hela denna termin(annars gäller 2 månader när man bor i annan kommun) men jag blev på något sätt ändå chockad och började storböla när jag läste mailet. Jag hade ändå en tanke om att han skulle få gå kvar lite längre om han inte fått plats här där vi bor, men icke. Han slutar därför till midsommar och det skär verkligen i mitt hjärta. Han har gått där i 1,5 år då och jag kan inte se hur en förskola och dess pedagoger kan vara bättre. Han älskar förskolan och han älskar alla sina kompisar där. Det här är verkligen en ny typ av känsla och innan jag blev mamma så trodde jag aldrig att jag skulle ha så starka känslor över sådana här saker... Jag mår dåligt för Edvins skull och är orolig över hur nästa förskola kommer vara. Hur kommer han ta det? Tänk om den förskolan är dålig? Eller tänk om vi inte ens får någon plats här i Haninge till augusti? Det ser inte särskilt ljust ut... Men! Hoppet är det sista som lämnar människan va?

Måndag med hela familjen

Ny vecka och därmed sista veckan som Kristoffer är hemma med oss. Edvin fick lite feber igår em och hade så även imorse men  har varit jättepigg i övrigt, inga sjukdomssymtom alls - men han fick ändå vara hemma från Föris idag och hänga med resten av familjen istället. Det är galet mycket mer intensivt med två barn och jag måste säga att ett barn känns som rena semestern i jämförelse. Haha. Men ja, jag tycker det är svårt eftersom det känns som vi hela tiden måste bära på Ebba så inte Edvin är där och gör något dumt mot henne.. Senast idag slängde han sig över henne/oss när jag satt och ammade. Livsfarligt! Men det gick ok denna gång... Förutom det så har dagen varit rätt bra. Vi har suttit ute i solen och galen vårvärme, fikat och lekt i parken med Edvin. Väldigt uppskattat och han är hur gullig och rolig som helst när han är i centrum. Kristoffer har lekt massor med Edvin och tagit ut honom på en tur i löpvagnen idag och jag har hängt mer med Ebba. Så blir det lugnast!

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0