Strulig amning

Två veckor gammal...

Sedan Ebba var ca 7-8 veckor så började hon krångla lite med amningen... Jag minns att Edvin också hade det lite jobbigt pga det stora mjölkflödet de första fyra månaderna, men han var inte lika påverkad som Ebba! Hon blir rosenrasande på att det först inte kommer på direkten och sedan blir hon flyförbannad på att det plötsligt sprutar mjölk. Överallt! Hon hinner inte med att svälja överhuvudtaget. Då släpper hon taget och allt blir genomblött inklusive hon själv. Jag har provat att liggamma och det fungerar något bättre. Men när detta väl  sker så är hon sedan så arg och skrikig att hon knappt kan äta. Amningen drar verkligen ut på tiden när det blir sådär och det känns allt annat än rofyllt. När amningen går bra och Ebba hinner med så är det ljuvligt och vi är klara på under 10 minuter. Ett annat trick är att gå och amma. Då lugnar hon sig. Men det funkar ju inte i längden? Hoppas hon är som storebror och vänjer sig vid 4 månader! Eller att tuttarna slutar agera högtryckstvätt...

Kan även tillägga att Ebba är långt ifrån så glad i amningen som Edvin var. Han tog bröstet i alla lägen då det erbjöds(inte undra på att han växte som han gjorde). Ebba blir snarare arg om hon får en tutte i munnen utan att först tala om att hon är hungrig. Roligt med så olika barn!  

(Bara för att jag skriver detta så ammade Ebba på som ett proffs alldeles nyss! Å jag bloggade samtidig dessutom. Haha... Så nä, det är inte alltid sådär bökigt...)

Just nu. Nöjd tjej!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0