Ebba 4 månader

Vår 4-månaders tjej igårkväll. Nöjd i sin stol!

Nu har Ebba funnits hos oss i 4 månader. Dagen till ära så var pappan på Ikea och köpte en egen matstol till henne. Hon har provat att sitta men orkar ca 5 min innan hon får slagsida, hehe. Men annars väldigt glad över att få sitta på samma höjd som oss andra!

Andra nya grejer är att hon börjat utforska leksaker mer, försöker greppa allt hon får fatt i och för det mot munnen. Hon rullar lättsamt från mage till rygg och orkar resa upp halva kroppen i magliggande. Hon kan även ligga på mage och ta sig runt som i en cirkel(såhär tidigt gjorde inte Edvin det!), så hon kanske kryper tidigt, men vem vet?

Hon har börjat göra sig hörd mer och testar gärna sin ilande stämma flera gånger per dag. Det märks att hon är i en utvecklingsfas nu för hon gnäller lite mer och är inte lika tillfreds med att sitta själv i babysitter / babygym som tidigare. Men hon är mest glad! Ler mycket och skrattar till med ljud då och då. 

Sömn då. Inget att klaga på! Men Ebba har inte några helt stadiga rutiner än vad gäller sömn. Men hon somnar oftast för natten ca 20.30-22 och sover tills hon blir väckt av storebror, annars till ca kl 8. På dagen orkar hon vara vaken 2 h i sträck sen är det sovdags. Så hon sover mycket! Ett långt sovpass per dag som är på ca 2,5-3 h. Sedan några kortare sovstunder på 45 min-1 h. På dagen sover hon mest i vagnen och på natten ligger hon i babynest i spjälsängen som står ihop med vår säng, alt bredvid mig om jag somnar vid amningen.

Uppdaterar om vikt och så om vi besöker Bvc i veckan!

Emelie
2017-07-10 @ 15:47:56
URL: http://minbebis.com/blogg/helhet

Stora tjejen!! 😍 tiden går så fort Ida!! Träffade ju henne nyss 😅

Ida
2017-07-10 @ 20:45:40

Haha ja herregud! Men innan hon blir 5 månader ska er lillebror ha kommit! De du! 😄😄😄🙌🏻🙌🏻😍❤️
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0