Bara 10 dagar kvar!

I fredags kom äntligen brevet som jag väntat på! Datum för mitt planerade kejsarsnitt. Dagen vi får träffa vår bebis! Komiskt nog så står det fortfarande fetmarkerat "Preliminär tid" som är 9 mars och ännu inte något klockslag. Vi ska på förbesök med prover osv den 8 mars så jag antar att vi får veta mer specifikt då. 

Nu är det bara 10 dagar dit vilket känns helt galet! Att liksom veta. Men samtidigt skönt. Jag har börjat få en himla massa sammandragningar/förvärkar sedan i fredags och lillan bökar så mycket i magen att det gör ont ibland. Jag har även börjat få ilningar ned i ljumskar och benen vilket antagligen tyder på att hon ligger långt ned. Precis som med Edvin den sista tiden före förlossning. Väldigt obehagligt i vilket fall... 

Och snälla bebis - stanna gärna inne till den 9 mars! 

Gravid vecka 38 och sista besöket hos barnmorskan

Idag kliver vi in i vecka 38 och bebisen beräknas nu vara färdigbakad! Jag tror minsann att magen sjunkit lite?!

Rutinkontroll
Graviditetsvecka: 38 (36+6 igår vid tester)
Bebis hjärtljud: ca 142 slag/minut
Bebis placering i livmodern: Huvudet har nu sjunkit ned i bäckenet och är inte längre rörligt, men lite ruckbart.
Mitt blodtryck: 105/70
Blodsocker: 4,5
Järnvärde: 127
SF-mått: 33 cm (strax under medelkurvan)
Vikt: + 11 kg

Vecka 38 är här och igår hade jag mitt sista besök hos barnmorskan. Allt såg fint ut både för min-och bebis del! Järnvärdet har tom ökat något tack vare att jag börjat med Blutsaft. SF-måttet är nästan på medelkurvan, dock hela 3 cm mindre än vad det var med Edvin vid denna tid. Vågen visade 700 gram mer än för 3 veckor sedan vilket kändes förvånansvärt lite då jag hade väntat mig minst 2 kg plus då det känns som jag äter konstant, är en riktig gottegris(äääännu mer än vanligt) och rör mig betydligt mindre än vad jag är van vid. I vilket fall så är det skönt att slippa fler extrakilon, det är tungt som det är. Vi sammanfattade även graviditeten under besöket och jag kan väl klassa den som hyfsad. Betydligt sämre än min första graviditet men den var å andra sidan ovanligt lättsam och bra. Denna graviditet har varit som jag hade föreställt mig hur en graviditet skulle vara - illamående i början, lite bäckensmärta, svårare att träna och allmänt orörligare.

Nu är det bara 20 dagar kvar till BF och ynka 14 dagar till planerat snitt! Herregud. Det känns så himla snart?! Jag inväntar fortfarande en brevkallelse dock och inte förrän då känns det som på riktigt! För övrigt mår jag förhållandevis bra. Jag trodde på något vis att det skulle kännas sämre och tyngre såhär långt i graviditeten men det var tankarna när jag hade den där bäckensmärtan runt vecka 18. Nu är det mest jobbigt kvällstid med lite sammandragningar, massa bebisbök i magen och lite ryggvärk. På morgon och förmiddag känns kroppen ganska lätt ändå. Jag sover även bra på natten nu och tackar verkligen för det.

Jämförelse av magen och snittdatum

Magen i vecka 37 med Edvin och med lillasyster i samma vecka.

En sån kanonkula jag går omkring med nu! Jag känner mig verkligen större och otympligare denna graviditet, men enligt SF-mått så är livmodern faktiskt mindre nu än med Edvin. Den kan ju ha växt ikapp sig nu å andra sidan. Det återstår att se på morgondagens BM-besök! Tillsynes ser magen annars väldigt jämnstor ut som när jag väntade Edvin, skillnaden är väl att jag står där med träningskläderna på, var stark och frisk och mådde bara bra under hela den graviditeten... 


För övrigt så ringde jag SÖS igår och fick äntligen en preliminär tid för kejsarsnitt(kan komma att ändras pga andra akuta saker).  Så den 9 mars är datumet som vi sannolikt får träffa vår bebis! Om hon inte väljer att komma tidigare förstås... hoppas inte! Det är ju bara 6 dagar före BF så man vet aldrig. Det känns i alla fall skönt att ha ett datum att sikta på och längta till!

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0