Julafton 2017


(null)

Vår morgon började med att en superexalterad Edvin rusade upp kl 6.30 och fann ett paket i sin julstrumpa på rummet. För övrigt så hade vi jordens längsta nattning dagen före då han var så pepp på julen att han inte kunde somna... 

Efter det gick vi ner till vardagsrummet och julgranen där Edvin till sin lycka fann ännu mer paket. Så underbart att se den där glädjen i sitt barns ögon! Edvin fick öppna både sina egna och Ebbas paket. Han fick bla slalomutrustning, brandmanshjälm, tåggarage och räls, mer flexitraxbana och tillhörande bilar! Ebba fick bitringar, en pekbok med ljud, pyjamas och en haklapp.

(null)

(null)

Det blev sedan en lugn morgon då Edvin lekte med sina nya saker och Ebba sov ca 1,5 h medan vi kunde göra oss iordning för dagens firande. 

Kl 11.30 bar det iväg, vi hämtade mamma och åkte sedan till min syrra och familj. Där var även pappa, Monica och Robins föräldrar. Ett helt perfekt firande med lagom mycket folk och fyra glada barn! Vi åt god mat och tomten kom med massor av paket. Edvin och William var överlyckliga och lekte loss fram till kvällen. Ebba och Lo var roade dem med även om pappret och snörena är lika roligt som paketens innehåll. Julafton är verkligen någonting annorlunda med barn och i år kändes den mer härlig än på många år!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)         

Ebba 9 månader

Helt hopplöst förälskad i den här lilla glada damen!

I förrigår blev vår Ebba 9 månader. Hon utvecklas hela tiden och motoriskt är hon riktigt skillad nu för sin ålder. Hon kryper fort som attan, ställer sig och sätter sig obehindrat mot möbler bara med hjälp av en hand. Går även längs soffan sedan ett par veckor tillbaka. Hon har också lärt sig att vinka, vilket är SÅ gulligt!

Ebba är riktigt nöjd med livet och är bara glad mest hela tiden. Otroligt lättsam och social. Gråter inte för småsaker inte. Hänger mest bara med och är väldigt lättroad. Såhär enkelt var det INTE med Edvin i samma ålder. Dem två är verkligen som natt och dag vad gäller personlighet. Nu har jag fått den där bebisen som kan sitta i kundvagnen under storhandling och vara nöjd med att bara kika runt. Så himla skönt ändå.

Vad gäller sömn så tycker jag att Ebba sover bättre igen. Inte lika lättväckt som hon var i en period runt 7-8 månaders ålder. Sover som tidigare två lurar på en dag, 40 min runt 9-tiden och sedan ca 2 h vid 13-tiden. Jag ammar på och tänker inte direkt på hur mycket jag ammar. Men jag försöker få i henne två andra mål per dag. Något som fortfarande är lite halvkämpigt med trugande...

Jag kommer att vara ledig med min lilla bön a fram till maj vilket känns helt fantastiskt! Ingen stress med att sluta amma denna gång vilket också känns skönt.

Länge sen nu!

Veckorna bara springer iväg! Å jag har varken hunnit eller orkat blogga på senaste. Inte tränat heller för den delen. Jag har varit lite småförkyld och trött på senaste. Jag känner att livet som tvåbarnsmamma har börjat tära på mig nu när Ebba också kräver mer(jaga och se efter varje sekund vad hon stoppar i munnen osv) vilket såklart gör Edvin avundsjuk och än mer uppmärksamhetssökande. Inte lätt det här med att vara förälder!

Men vi har ändå gjort massa saker dessa veckor ändå. Såklart. Varit i simhallen som var en succé, hängt med mammalediga Frida och med Emelie, gått på 3-års kalas för Elis, julpyntat både inne och ute, sett den första snön falla och hunnit åka snowracer en gång innan snön försvann igen, hängt med käraste Frida som varit i USA (och är gravid och väntar knodd i mars! Hurra!!). Ja med mer - med mer och allt som hör vardagen till, ni vet! 

Här kommer några bilder i alla fall...

En SÅ attans bra simhall för kids! 32 grader i vattnet med så nästa gång får Ebba också bada.
Blev bjuden på en andra frukost hemma hos Frida och Hampus förra veckan. Mys!
Ebba spanar in den första snön!
På kalas!
Elis blev 3 år och Edvin var minst lika glad för alla presenter han.
Pyntade små enar och barn på väg till förskolan.
I måndags träffade vi saknade Frida igen efter hennes 2 veckor i USA. Fika på Espresso house och sedan middag hemma hos mig!
I torsdags. Bebislek hemma hos Emelie och lilla Sakarias. Snart kanske han växer ikapp Ebba trots 5 månader yngre, hihi.

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0