Ebba 1 månad

Bild från i torsdags.

Idag är det redan 9 april och vår lilla Ebba är nu 1 månad gammal. Hon har växt som bara den sen vi åkte hem från BB och gått upp nästan 1,5 kg och växt hela 7 cm på längden. I veckan vägde hon 4500 gram och var 54 cm lång. Storlek 50 i kläder går fortfarande på men vi har även börjat använda stl 56. För att hinna med att använda allt fint innan hon växer ur det!

Hur är Ebba då? Ja det är inte lätt att säga såhär tidigt. Men hittills upplever jag henne både lik och olik Edvin. Hon känns betydligt mer späd, inte alls så stadig som Edvin var. Hon är mindre helt enkelt. Hon blir gärna buren och vi bär henne betydligt mer än vad vi gjorde med Edvin i början. Hon sover helst tätt intill mig och somnar också bra i vagnen och i bilen. Att ligga på rygg är ingen hit men hon älskar att ligga på mage eller på sidan. Hon är ett kräkbarn precis som Edvin och kräks faktiskt ännu mer än vad han gjorde. Hon hade en period med magknip som kom vid 2 veckor men nu verkar det börja lätta! Hon har ammat på bra från start och jag upplever att hon gärna småäter lite till skillnad från Edvin som var  väldigt punktlig medan sina 3 h mellan amningarna. På natten är det dock mer rutin och då ammar vi ungefär var 3e-4e timme. Oftast vid 22.30, 02.30 och 05.30. Klockan 06 kliver vi upp för då vaknar oftast det stora barnet av att han hör oss. Så lite trött är man ju allt!

Det börjar gå bättre här hemma och storebror börjar vänja sig vid att lillasyster hänger med överallt och låter henne göra det nu också. Edvin verkar ha kommit in i en otroligt kämpig fas precis lagom till att Ebba föddes så det är alltså inte bara där skon klämmer - att ha blivit storebror är bara en ytterligare jobbig grej utöver allt annat jobbigt i snart 2,5 årings huvud.

Slutligen kan jag bara säga att Ebba är en underbar liten bebis och vi är så galet kära i henne. Hon känns så himla självklar. Jag är så lycklig som fått äran att vara mamma till både en son och till en dotter och min familj känns verkligen helt komplett! Fantastisk känsla. Det ska bli så kul att få se den här lilla tjejens utveckling och vad hon blir för en liten person!

Emelie
2017-04-10 @ 09:37:34
URL: http://minbebis.com/blogg/helhet

Fina fina Ebba! Kan inte fatta att hon redan är en månad 😳 vart tog tiden vägen?!

Svar: Haha ja 1 månad låter så stort! 🙈😍
idasbebi.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0