Mysig kväll som avslutades i kaos

Igårkväll efter middagen så fick Edvin och Ebba bada vilket uppskattades av dem båda. Efter det hade vi myskväll med popcorn framför barnprogram. Ebba var glad och nöjd och satt bara och spanade på oss från babysittern. Kl 20 började jag försöka natta Edvin i hans rum. Ebba var vaken och ville inte sova(inte konstigt då hon nästan sovit hela dagen) hon pep till omvartannat och Edvin verkade pigg och höll bara på att busa i sängen. Jag försökte med allt. Stod upp och vaggade Ebba så hon skulle hålla sig lugn men Edvin  vägrade somna ändå. Efter över 1,5 h gav jag upp. Gick då själv och borstade  tänderna och bytte blöja på Ebba inför natten. Då blev Edvin superledsen pga övertrött. Vi alla la oss då i vår säng och lagom till att Edvin skulle komma till ro så började Ebba verkligen att gallskrika. Det slutade med att Edvin och Ebba somnade gråtandes. Kl 22. Senaste någonsin. Fy så hemskt det var. Snacka om att känna sig otillräcklig. Där och då kände jag mig också så himla arg över att vara själv hemma med dem båda. Att utsättas för den här stressen. Aldrig igen känner jag nu. En eloge till alla ensamstående alltså! 

Som pricken över i:et så vaknade Edvin flera gånger på natten och var ledsen. Imorse förstod vi varför. Ont i öronen sa han och skrek/grät nonstop i typ 3 h innan han fick en alvedon. Jaha, öroninflammation då antar jag. Orkar knappt... Det enda positiva med den här dunderförkylningen from hell är att det sen kommer kännas så ofantligt lätt att ha hand om två friska barn (och själv vara frisk!)... 

Hela veckan inställd

Fortfarande sjuka här hemma och verkligen alla veckans planer har blivit inställda nu. Fy Fabian så tråkigt som Pippi skulle sagt... Mest tråkigt är att jag missar min mosters 60-års fest idag. Edvin snorar på och därför kunde vi inte lämna bort honom för barnvakt och jag är därmed hemma med båda kidsen själv igen. Hela dagen och hela kvällen också tyvärr då K är ute på annat galej. Vi har precis varit ute och lekt  en timme i parken och gått en promenad. Båda sover i vagnen just nu och jag njuter av en varm kopp kaffe och bävar över kvällens nattning. Hej bitter tjej! 

Sjukstuga

Alltså fy. Nu är vi alla fyra förkylda här hemma. Edvin har varit hemma med mig idag med för att förhoppningsvis bli frisk i helgen. Jag och Kristoffer började känna av förkylning igår och Ebba kräktes ca 1 liter snor(blandat med bröstmjölk) på mig i natt. Störd sömn hej! Förutom att Edvin vägrat sova dagtid, antagligen för att Ebba vaknar exakt när han ska sova, så har det gått förvånansvärt bra att vara hemma med dem båda. Ebba är så nöjd och sover nästan hela dagarna. Idag har jag till och med kunnat duscha! Hon sov och Edvin lekte med bilar bredvid duschen. Ebba blev förresten hela 7 veckor igår! Stort. Vi har fördrivit tiden med promenad och lek på tomten. Idag tog vi en biltur till Sanna för att hämta en ny sufflett till vagnen. Lagom till att Edvin skulle sova. Så 1 h sömn lite drygt blev det för honom. Utan jobb! Perfekt. Igår efter att ha vägrat sova efter lunchen så totaldäckade han i vagnen på eftermiddagen. Gullungen! 

Våren börjar sakta men säkert komma till oss.
Trött kille...
Glada Ebba 7 veckor. Så himla nöjd och lättsam senaste tiden. I samma body som när hon blev 4 veckor. Stl 50-56 sitter fortfarande bra.

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0