Gravid vecka 18

Vecka 18 (17+0). Bild tagen imorse.

Vecka 18 är här! När jag tittar tillbaka på magbilder från föregående veckor så har magen knappt växt något sedan vecka 14-15. Då tyckte jag dock magen kändes väldigt stor i relation till hur långt gången jag faktiskt var. Positiva saker är att nästäppan har försvunnit(för nu) och smärtan från bäckenet har nästan avtagit senaste dagarna! Tack och lov. Jag har tränat lite men fortfarande med lägre belastning - och så får det nog förbli. Jag tror jag gått upp ca 3,5 kg i vikt jämfört med endast 1,5 kg i samma vecka med Edvin. Edvin som för övrigt har avslöjat graviditeten för förskolelärarna i veckan genom att dra upp sin tröja och säga "mamma bebis i magen!". Så gulligt. Så nog förstår han kanske lite ändå. Jag trooor även att jag börjat känna små rörelser i magen senaste dagarna, när jag är helt stilla, men jag är inte helt hundra. Minns att jag kände detta ganska tydligt med Edvin i denna vecka så vi får väl se närmaste veckan!

Ljuvlig lördag

I lördags morse blev det parklek på söder tillsammans med "Elis och mamma Emil"(Emelie) som Edvin säger. Pojkarna hade superskoj som alltid och leker så himla självständigt nu medan vi mammor kan stå på sidan och bara se på. Så himla härligt! Vi picknickade lite så barnen fick i sig lunch och sedan var de snabba på att leka igen. Edvin somnade därefter i vagnen och sov i hela 2,5 h. Vi mötte upp Frida, åt lunch och fikade lääänge och gick sedan runt en stund i Skrapan. Det kändes nästan som att ha en spädis igen som bara sov hela tiden, hehe... Men skönt med kvalitetstid med mina vänner!

På em lämnade jag Edvin hemma med pappan och sedan åkte jag till MOS för middag med mina systrar Elinh och Jessica. Vi åt tapas på Caliente och hade det supermysigt! Knallade runt lite i gallerian och mitt bäcken värkte efter denna dag vill jag lova - 15000 steg och 11,5 km senare. Sedan åkte jag hem till mannen med en godispåse i högsta hugg och placerade mig själv i soffan med benen i högläge. Bra lördag!

Gravid vecka 17

Då var vecka 17 här! Tiden går snabbt tycker jag. Mitt mående är relativt bra. När jag sovit för lite kan jag må lite illa dagen efter vilket jag gjort i veckan... Kroppen känns annars tiptop på morgonen och första halvan av dagen men på kvällen känner jag av bäckenet, SI-lederna, vilket känns rätt segt. Jag tränade igår men på en betydligt lättare nivå än vad jag är van vid. Crosstrainer och cykla funkar bra. Springa är bara att glömma. Nästäppan har kommit och jag får ta nässpray varje kväll nu för att kunna andas. Jag är konstant kissnödig också, men minns att det senast blev bättre runt vecka 20. Magen växer på och är betydligt större än vad den var med Edvin i vecka 17- då var den helt platt! Men jag kan fortfarande sova på mage och njuter av det varenda natt! Det lär inte bli så länge till antar jag...

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0