Hej från nya hemmet!

Det har var lite flyttkaos i mitt liv senaste veckan så därför har det mesta andra varit prio två, att blogga tex. Jag har till och med glömt att uppdatera om graviditetsvecka 25(jag som varit så noggrann innan!) men ärligt talat så har det inte hänt så mycket på den fronten. Jag glömmer ofta bort att jag är gravid och det tyder väl på att jag bara mår bra!

Vi trivs i alla fall väldigt bra i nya lyan. Det är helt underbart att bo dubbelt så stort och det känns så harmoniskt att ha lite fria ytor omkring sig! Edvin trivs han med. Han gillar både sitt rum, att bada i "stora badbaljan"(badkaret) och att gå i trappan! Vi hängde på tomten i helgen och vilken fröjd att bara kliva ut genom dörrren och ha en uteplats att leka på och en sandlåda precis vid tomtens slut! Hurra för att bo i radhus!

Gravid vecka 24

Vecka 24(23+0). Bild tagen imorse. Å Edvin som alltid vill vara där jag är, lekandes med Pippi och bil innan Föris!

Vecka 24 idag! Det känns stort på något vis. I mina öron låter det som om en verkligen kan kalla sig gravid nu. Jag tycker magen gjort en tillväxtspurt senaste 1-2 veckorna och jag är hungrig och sugen som aldrig förr. I början av gravditeten var jag väldigt sugen på salt men nu är det snarare sötsaker i alla dess former som jag suktar efter. Jag kan jag inte sova på mage alls längre, något som är det absolut sämsta med att vara gravid! Jag älskar att ligga på mage, både när jag sover eller ligger och läser/surfar. Bäckensmärtan som jag anade förut är all gone. Jag mår bara bra just nu. Eventuellt lite tröttare än vanligt men det beror nog mest på att jag gått och lagt mig så sent denna vecka. Lillan i magen sprattlar på och jag känner av henne flera gånger varje dag!

BM-besök i vecka 23

Idag har jag varit på mitt andra besök hos barnmorskan. Jag har alltså inte varit där sedan inskrivningen i vecka 10. Idag har jag fått moderskapsintyg, lyssnat på lillans hjärta, tagit blodsocker, blodtryck, järnvärde och vägt mig. Järnvärdet var bra men lite sämre järndepåer enligt de mätningar som togs i vecka 10 vilket gjorde att hon rekommenderade järntillskott. Vill helst inte ta det och det verkade inte vara något måste så jag väntar nog ett tag med det. Min viktuppgång var som väntat, 5 kg upp (3,3 kg upp i samma vecka med Edvin). Jag lär med andra ord få lite mer att bära på denna gång! SF-mått mäts inte förrän efter 25 fullgångna veckor så det blir vid nästa besök som är om ca 5 veckor. Mysigt att få lyssna på hjärtat i alla fall!

Graviditetsvecka: 23 (22+4)
Bebis hjärtljud: ca 146 slag/min.
Mitt blodtryck: 110/70
Blodsocker: 4,3
Järnvärde (HB): 126
Viktuppgång: + 5,0 kg

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0