Söndag

Imorse vaknade Edvin vid 6 och jag som somnade vid 00 igår var rätt trött då. Solen sken i alla fall idag med så vi gick ut till parken före kl 9 och lekte. Väldigt skönt med lite sol på kinderna! Edvin sov sedan en lång vila på 2,5 h och då passade jag också på att sova, 2 h blev det för mig och jag vaknade före Edvin! Skönt. På eftermiddagen promenerade hela familjen till en superbra park längre bort och lekte massor. Ikväll tog jag mig även ut på en kort men snabb löptur på 4,1 km, allt för att uppnå mina 3 träningspass / vecka. Den mentala biten och välbefinnandet i att röra på mig räknas också för mig.

Nöjd kille i parken imorse. Gunga, vila och sola sig på samma gång!

Ny utvecklingsfas "Systems"

Frukosten i lördags gick åtminstone i med gott humör. Men mycket lek och kladd (i håret!).

Som jag skrev i inlägget nedan så var lördagens middag kaos med stort K. Men så även lunchen samma dag. Vet inte om det beror på att det blev lite fel i Edvins matrutiner denna dag då han sov över lunchen istället för efter eller ifall det faktiskt beror på den utvecklingsfas som han är i nu. I vilket fall så vägrade han ALL mat. Vägrade tacos som han annars älskar. Kastade ALLT på golvet och på väggar!!! Skrek och var helt hysteriskt ledsen. Och arg. Ingenting fungerade. Ingen mat dög. Inte ens fil. Inte ens majs. Jag gav efter och lät han se på Nicke Nyfiken för att jag och Angelica skulle kunna äta. Sedan fick jag i honom en halv barnmatsburk när han satt i mitt knä och han pillade även i sig några bitar bröd. Vet inte om det är någon maktkamp för att se hur vi reagerar eller om han faktiskt inte har så stor aptit just nu. Enligt Wonder Weeks så kan aptitet dala lite just i denna fas. Jag tror dock att Edvin är hungrig. Antar att han testar oss, ser hur mycket han kan styra. Å ja man ger ju lätt efter. Allt för att han ska äta. Även om jag VET att jag gör fel i att låta honom se på tv vid måltid och jag gör fel i att erbjuda 100 olika rätter. Men det är bara så galet frustrerande. Vi som just kommit över hans matproblematik. Ok att inte äta, men att kasta all mat hej vilt känns INTE ok. Middagen idag var svår den med, men inte lika illa som igår... Det gör det inte heller lättare att Edvin försöker prata med oss och att vi inte förstår vad han säger. Det i sin tur skapar väl stor frustration hos honom... 

Den mest intensiva fasen någonsin? "Bara" 34 dagar kvar ! Hoppas detta med maten bara är en engångsföreteelse...

Min lördag

Jag och Edvin började morgonen kl 06.40 med att stiga upp i LJUSET! Länge sedan vi gjorde det. Ett härligt tecken på att det snart är vår. Senare väckte vi pappa Kristoffer och kl 10 gick vi alla tre ut och lekte i den soliga parken. 

Efter lek gick vi och handlade lunch och på hemvägen somnade Edvin och sov en lång nap mellan 11-13.30. Under tiden han sov passade jag och Kristoffer på att äta lunch på tu man hand. Mysigt och avkopplande. Därefter ringde jag Angelica och fick napp på en date så jag och Edvin tog en promenad och mötte upp henne vid Tele2-arena. Vi traskade hemåt mig i solen och gick sedan vidare till affären för att handla lite gottis till kvällen. Ännu ett stop i lekparken blev det med!

Angelica hittade en jumbo-avokado på Ica som hon bara var tvungen att köpa till kvällens tacos (ja det är min favoriträtt för tillfället!).

Edvin var också imponerad över den stora avokadon.

SÅ galet stor ju! 

Fin var den också. Räckte till mycket guacamole! Innehöll samma mängd som ca 3 vanliga avokados. 

Efter middagen, som förövrigt var kaos(skriver om det i ett eget inlägg), så kom även Rosanna hit. Vi kollade Mello, käkade chips och snackade. En mycket mysig tjejkväll med två töser som jag inte umgåtts med på länge! Kristoffer var borta på annat håll för grabbgäng så det passade perfekt.

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0