Gravid vecka 30

Kvällsmage vecka 30 (29+0).

Vecka 30 är här och graviditeten gör sig alltmer till känna. Min livmoder går nästan ända upp till revbenen och det växer ordentligt just nu då det stramar och drar en hel del i magen. Växtvärk! Något som jag kände av nästan hela graviditeten med Edvin men som jag sluppit denna gång ända fram tills nu... Jag har sovit lite sämre senaste veckan och vaknat vid 4-tiden för att sen inte kunna somna om på ca 1,5 h. Tur att Edvin sovit till nästan kl 8 dessa dagar! Jag har även kommit in i en hungerperiod igen och behöver äta ofta. Jag är annars ganska pigg men börjar sakta men säkert falla in i att bli sådär tankspridd. Två veckor kvar på jobbet och tankarna börjar vandra iväg på bebis och den nya framtiden. Känns lite vettigt ändå då jag knappt hunnit fundera alls tidigare!

Julafton i bilder

Vi hade en supermysig julafton hemma hos min pappa i år. Frisk Edvin om än lite kinkigare än vanligt. Även mamma var där vilket känns guld för en med skilda föräldrar! Mycket kretsade kring barnen i år, Edvin och William. Tomten kom och de fick massor av fina paket. Edvin var mest lycklig över sopbilen som jag köpt till honom och leker fortfarande med den varje dag, hela tiden!

Rutinkontroll hos barnmorskan

Graviditetsvecka: 29 (28+1)
Bebis hjärtljud: ca 140 slag/min
Bebis placering i livmodern: Huvudet nedåt
Mitt blodtryck: 100/60
Blodsocker: 3,9
Järnvärde: Testade ej
SF-mått: 27 cm (på normalkurvan)
Vikt: + 6,6 kg

Då Edvin fortsatt var febrig igår och vi dessutom blev tvungna att åka till läkaren med honom så blev mitt besök hos barnmorskan ombokat till imorse. Edvin mår bättre och är feberfri idag men hade ganska höga infektionsvärden när de tog stick i fingret igår eftermiddag(han var för övrigt SÅÅ duktig under hela besöket som nästan tog 1 h!). Men som sagt, febern har i alla fall lagt sig. Dagens besök hos barnmorskan gick bra! Både jag och lillan i magen verkar må prima. Vi mätte livmodern för första gången och den verkar jämnstor med när jag väntade Edvin. Nästa koll blir om ca 3 veckor.

Just nu sitter vi hemma med massor av tända ljus och värmer fötterna i tofflor. Vår värmepump är paj på något vis och trots att vi hade en jour-snubbe som var här nyss som skulle hjälpa oss så är problemet inte löst. Temperaturen bara sjunker (18 grader nu) och vattnet blir enbart ljummet. Kul jul!

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0