Nya sovrutiner

Sedan Edvin blev 1 år förra veckan så har vi nu i en veckas tid bara låtit honom sova en gång om dagen istället för två korta på 40 min. Å herre min gud vilket bra beslut det har varit! Alla nattningar går SÅ mycket smidigare och på dagen somnar han på under 5 min. Senaste tiden har det nämligen krävts ca 45 min vaggande i vagn för att sen sova 40 min. Så tidskrävande och ovärt på något vis?! Edvin sover nu istället bara efter lunchen och sover i ca 1,5 h. Hur mycket skönare låter inte det? Jo mycket!! Idag somnade Edvin på under 30 sekunder efter att han fått i sig lunch. Jag och han var ute under förmiddagen och åt mellanmål och lekte i parken i 1,5 h (uttröttande för en liten). Öppna förskolan hade visst uteverksamhet idag så vi hamnade i det och vi var ute lite längre än tänkt. Men kul tyckte vi! Jag tog en kaffe medan Edvin lekte i sandlådan. En sån fin dag!

Såhär såg det ut samma dag för exakt ett år sedan, 28 oktober 2014. Lika fint höstväder då som idag! Edvin var aningen mindre då bara, 8 dagar gammal <3

Dem första vännerna som fick träffa Edvin - Frida och Emelie med Elis i magen. Så jäkla häftigt att se tillbaka såhär tycker jag! 

1-års kalas x 2 !


Oj vad Edvin blivit firad på sin första födelsedag! Både i tisdags på själva dagen och igår med två kalas för familj, släkt och vänner. Vi hade folk över från 11-23 ca med massa mat, fika och paket. Edvin somnade strax före 20 (helt slut) och några vänner stannade kvar och vinade lite med oss. Allt blev ändå så himla bra och trots mycket folk i vår lägenhet så fungerade det bättre än väntat. Edvin har fått så mycket och så fina grejer att jag inte kan tro mina ögon! Han hade otroligt kul igår och älskar verkligen all uppmärksamhet! 

Edvin under paketöppningen i assistans av Kristoffers kusinbarn.

Det här fick han bara igår! Nu har han att leka med så att säga. Å att klä sig i för vintern. Både en overall, vantar, sockor, samt ett par vinterkängor från Kavat. Idag har vi lekt massor och även sparat undan lite saker att plocka fram när de andra blir "tråkigt". Ett toppenkalas blev det!

BVC-besök och utelek


Imorse var vi på BVC med Edvin för en liten 1-års koll. Tanken var att han skulle vaccineras men då han sedan 5 dagar tillbaka haft små röda prickar lite här och var på kroppen så fick vi skjuta upp det. Troligtvis virusprickar som bör gå bort inom ett par dagar. Vägning och mätning blev det i alla fall. Som ni ser har vikten planat och nästan stått stilla sedan 4 månader tillbaka. Idag vägde han 12080 gram och har bara gått upp knappa 400 gram sedan i juni. Bra tänkte jag men BVC tyckte vi ändå skulle ha en extrakoll av vikten vid 15 mån. Men inte konstigt då han nu börjat krypa och gå. Växer på längden gör han i alla fall och var hela 81,5 cm lång idag!

På eftermiddagen var vi och handlade lite inför kalaset på lördag. Sedan tog jag ut Edvin i parken där han fick gå omkring och lattja i 30 minuter. Och idag kunde han faktiskt gå helt själv i sina skor! Det gillade han. Han stod på näsan en gång men det gick bra. Gruset var som vanligt väldigt intressant och det skulle det självklart smakas på. Uscha säger jag och han bara ler! 

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0