Tappad benstyrka


Ikväll har den här klena morsan kört ett benpass på gymmet som ligger här i krokarna.
 
Ja jäklar vad mina ben fick smaka idag. Inte för att jag egentligen körde särskilt tungt eller intensivt. Mer för att jag visst blivit ganska så mycket svagare jämfört med mitt tidigare jag. Jag lassade på 30 kg på skivstången och gjorde lite squats men efter uppvärmning och 12 reps kom mjölksyran i låren och den var där för att stanna. Blev lite välbehövlig styrka för baksidan istället. Avslutade med lite bålstyrka och armhävningar och kände mig skakis i hela kroppen när jag traskade hemåt!
 
Kom på att jag för ett par veckor sedan fick en fråga här i bloggen angående att hitta tillbaka till träningen efter graviditet och förlossning... Å jag kan faktiskt inte påstå att jag fått någon slags rutin med träningen än... Det bara blir när tiden och orken finns! Plötsligt har en hel vecka gått utan någon träning alls. Jag tycker tiden bara springer förbi när man har bebis och nästan alla veckodagar blir uppbokade med något annat skojigt. Sedan kan jag inte sticka under stolen med att det blivit mer "meckigt" att träna nu. Det måste planeras och förberedas eftersom jag ammar och om jag inte tränar på Balance(i Solna!!) där det finns barnpassning så måste jag se till att ha Kristoffer hemma som har hand om Edvin. Dessutom måste jag erkänna att motivationen är lite lägre nu eftersom jag blivit så himla smal av amningen. MEN styrkan behöver jag fortfarande jag vet - och det är min motivation! Springa känns tyvärr inte helt bekvämt ännu med allting annat fungerar bra.
 
För övrigt så ser jag träningen som en del av mitt liv och den har varit det under en lång, lång tid och även om jag inte tränar fullt så mycket som förut så finns den ändå alltid där - tanken, längtan och viljan att träna.

Utvecklingsfas och massor med nattamning?!

Att Edvin just nu är i en utvecklingsfas märks ganska så tydligt... Fasen som han går igenom just nu kallas "Relationships" enligt The Wonder Weeks. Denna fas beräknas pågå medan bebisen är 22,5 - 26,5 veckor gammal.
 
I vilket fall så upplever jag att Edvin sedan ca 1 vecka tillbaka börjat bli mer "mammig" och "pappig", tittar efter mig när jag går iväg osv och blir lättare ledsen för saker. Han har även börjat få svårt att sova själv och vaknar nästan direkt när jag lägger över honom i sin säng. Därför har han fått sova med mig större delen av nätterna de senaste dygnen och då sover han bra. DOCK äter han som en tok på nätterna(tror det blev 4 amningar i natt) medan det ibland kan gå 5 h emellan amningarna på dagen... 
 
Lite jobbigt då jag hellre skulle ha de där längre matuppehållen på natten. Att bebisar "ska"(?) sluta behöva nattammas med tiden kan jag inte ens föreställa mig? Hur ska det gå till?! Att han börjat få lite gröt en gång per dag gör inte saken bättre tyvärr. Dessutom duger inte nappen längre utan Edvin vill gärna använda tutten som napp när han ska somna...
 
På dagen är han däremot oftast väldigt glad och nöjd med livet. Han är på det sättet i en rolig period just nu. Skrattar allt mer och har blivit mer motorisk. Han kan nu sitta i några sekunder och han står upp mot soffkanten som stöd vilket han tycker är superkul!
 
Min goa unge växer och utvecklas och för varje dag älskar jag honom mer, mer och ännu lite mer!
En selfie med mitt hjärta <3


Modeller för Lindex

Eftersom min kära vän Rosanna arbetar på Lindex så fick jag, Edvin och Frida chansen att visa upp lite kläder på Lidingö centrums modeevent i lördags. En himla kul grej som jag skulle kunna göra om! 
 
Här kommer en liten bildbomb från dagen!


Min gullunge sov under andra visningen. Så himla komiskt att han inte märkte av någonting och sov såhär på min axel trots massor med folk och musik plus en tur på "catwalken"! 
 
Tack för en rolig dag!

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0