Lära sig krypa...


Det är nog bara en tidsfråga innan den här killen kryper. Idag har han lyckats stå på alla fyra flera gånger. Han har även kunnat förflytta sig från magliggande till sittande(!), vilket jag tycker är riktigt bra gjort när man är så tung som han är! Och en sak märks tydligt. Han är sååååå mycket mer nöjd nu när han kan röra sig mer själv. Han kan vända och vrida sig i sittande, krypa fram och ta en leksak som ligger långt bort och rulla och snurra åt alla möjliga håll. Så himla härligt att se! Ikväll har jag suttit här bredvid på golvet i över 1,5 h medan han kunnat roa sig själv och plockat med alla sina leksaker. Nu är det bara lite mer övning som gäller så kryper han säkert "på riktigt" snart.

Hon är hemma!


Förra veckan kom den här saknade tjejen hem från Australien! Min bonussyster Sandra (som känns som en riktigt syster dock!). Vi har inte setts sedan jag var gravid i vecka 21-22 och det här blev därför hennes första möte med Edvin. SÅ himla galet! Och konstigt. Underbart att ha henne hemma i alla fall och allt känns som vanligt igen. Tyvärr bara för 2 veckor sedan drar hon iväg till England med sin kille och sedan åker de tillbaka till sitt ljuva Australien... Han kommer förresten hit först. Så i helgen blir det grillning hemma hos min papi för hela bunten!

Första seglingen
Nu är vi hemma igen efter två nätter ute med båten. En riktig utmaning helt klart. Det är ju vanligtvis ganska omständigt att leva på en trång båt bara som det är. Och så lägger man till en 8-månaders på det = lite mer omständigt! Edvin var i och för sig på riktigt dåligt humör mestadels. Pga vätskebrist och sömnbrist(kan vi konstatera såhär i efterhand). När vi kom hem idag slukade han nämligen nästan en halv flaska välling(som han knappt druckit förut?!) säkert en hel flaska vatten och sov sedan i över 2 h! Vi hade härliga stunder också såklart som ni ser! Edvin roades mycket av tamparna på båten, alla flygande fåglar, flaggor och inte minst att få bada i diskbaljan! Men nästa gång ska vi se till att styra upp det lite bättre för Edvin. Vi glömmer visst allt vad rutiner heter när vi är borta såhär. Han behöver verkligen komma i land för att leka och röra på sig, tankas med mer vätska(vi försökte verkligen dock!) och få lugn och ro vid sömn(vi funtar på hörselkåpor till nästa gång!). Att ha en glad unge gör det hela så mycket lättare. Nöjd bebis = nöjda föräldrar. Ja det funkar ju lite så... Nu kan det i alla fall bara bli bättre till nästa tur! Alltid lär man sig något. 

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0