Att ta sig fram med barnvagn


Det här med att gå omkring med barnvagn jämt och ständigt nu för tiden är ju rätt så spännande. En helt ny värld med hissar, rulltrappor, trappor, smala passager, höga nivåskillnader och tunga dörrar. För att inte tala om att åka kommunalt i rusning här i Stockholm! Jag tror jag varit med om det mesta redan nu och jag är faktiskt glatt överraskad över folks vänlighet. Jag har fått hjälp med barnvagnen vid nästan alla tillfällen som jag behövt det! Det trodde jag ändå inte, efter det jag hört. Men tack alla goda människor! 

Ja folk flyttar sig direkt när jag rullat på vagnen på tunnelbanan - för att göra plats. Jag har fått hjälp att lyfta på barnvagnen på ett gammalt pendeltåg som har trappsteg(?!) upp och när hissen vid Stadion inte fungerade så började jag hasa ned barnvagnen för alla trappor och även då fick jag hjälp av en kvinna att lyfta ned vagnen sista biten. Det är många som också hjälper en med att hålla upp dörrar vilket uppskattas! Buss har jag åkt vid ett par tillfällen vilket går bra om man vågar chansa på att det finns plats. När jag skulle åka hem från Julia i Huddinge tex så var bussen redan full med tre vagnar så jag fick snopet traska därifrån och ta tåget istället... Det gäller alltså att planera med amningar och så då det i värsta fall kan ta någon extra halvtimme att ta sig till målet. 

Ja men lite roddigt är det ändå ibland och man inser att många platser och butiker inte är avsedda för barnvagn. Men överlag fungerar det ändå bättre än jag trott! Å vad mycket hissar det finns! Som jag aldrig ens sett eller tänkt på! Snacka om att se världen ur en annan synvinkel, haha...

5 veckor


Igår blev Edvin 5 veckor och såhär såg han ut då, vår älskade, gosigaste bebis! Idag var vi på BVC igen för vägning och mätning och vikten står nu på 5475 gram och längden visade 57 cm. Stor bebis som fortsatt ligger en bra bit över medelkurvan! Viktuppgång 500 gram på 11 dagar alltså. Verkar som om jag har grädde i mjölken?!
 
I övrigt så har nätterna blivit bättre och vi har inte varit med om några otröstliga skrik något mer. Edvin verkar nöjdare och har fått lite mer rutiner under dygnet. Han är ganska punktlig vad gäller amning och ammas nästan alltid var 3:e timme. Någon enstaka gång går det 2 h och ibland 4 h emellan, men 3 h verkar vara standard innan hungern slår till! Han söker mer kontakt med oss och vill ha vår uppmärksamhet och blir glad och skiner upp när vi pratar med honom. Edvin verkar också vilja vara nära allt mer nu och har senaste nätterna sovit intill mig istället för i sitt babynest. Han ler allt oftare och ibland kan det låta som om han skrattar till. Så himla söt! Ja för varje dag så blir jag mer och mer förälskad i denna lilla krabat. Det finaste vi har! 

Edvin 1 månad

Idag är det den 20:e vilket betyder att Edvin nu är 1 månad gammal. Jag tror aldrig att jag upplevt att tiden gått så snabbt som nu! Edvin utvecklas hela tiden och vi får allt mer kontakt med honom. Då och då kommer även små leenden som är helt ljuvliga! Dessvärre så verkar hans mage, som tidigare nämnt, inte må fullt så bra så han ligger till och med och kvider och krystar när han sover ibland. Det har varit en del skrik om kvällar/nätter senaste dygnen vilket jag hoppas för allt i världen att det går över snart! Provade med värmekudde i natt vilket fungerade väldigt bra över hans onda lilla mage och vi fick sova lite mer faktiskt. Om dagarna är han däremot lugn, nöjd och sover mer. Han käkar på för fullt som vanligt och det känns som han växer för varje dag! Stl 56 i kläder sitter som en smäck just nu. Å då han är rätt så kräkig så kan jag jag säga att tvättmaskinen går varm här hemma - ett mycket bra köp inför bebis! 
 
Nu är vi på väg hem till Julia och Lily för att kika på deras nya radhus och bebismysa! 
Imorgon är Kristoffer ledig så denna helg blir extra lång vilket känns supergött! Saknar att ha pappan hemma :)

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0