Little Mini


Dagens Edvin! Gladare, piggare och i princip helt frisk från förkylningen. Det hurrar vi för! Vi har nämligen massa roligt inbokat inför morgondagen. På schemat står lunch med Kristoffers kusiner med efterföljande bowling och därefter nyårsfest och middag hos Frida. Det blir nog en lång dag men förhoppningsvis en mycket bra sådan. Årets sista dag!

Kroppen efter 10 veckor


Här är min kropp idag, 10 veckor efter förlossningen. Magen har väl sett ut ungefär såhär redan sen 5-6 veckor tillbaka. Nu har jag däremot förlorat ytterligare något kilo. Tyvärr muskler känns det som. Men lite fett också antar jag. För en vecka sedan vägde jag i alla fall 3 kg mindre än före graviditeten och jag känner mig svagare än någonsin. 
 
Förstörd kropp. Även om det kanske inte ser så ut. Rumpan känns platt och degig och benmusklerna är helt förtvinade. Även musklerna kring bålen är borta och plötsligt har jag mer midja. Vilket i och för sig är rätt snyggt. Men kanske ser det så ut tack vare kontrasten med dem mjölkfyllda brösten! Haha... Huden på magen är det lite mer av än vanligt, men det syns inte när jag står upp. När jag sitter ned får jag däremot några extra hudveck som inte fanns där förut! 
 
Smärtan efter min förlossningsskada(som enligt operationsläkaren som ringde här om veckan var väääldigt komplicerad) är så gott som borta och jag tror jag snart är redo för att börja träna igen. Benen och rumpan har ju varit totalt urkopplade pga smärtan så det ska bli intressant att känna den där träningsvärken sen! Hemma har jag hittills bara gjort lite bäckenlyft och sjävklart bäckenbottenträning. Jag är bara SÅ motiverad då jag verkligen vill bli återställd. Funktionen är det viktiga! Jag har redan uppnått målen att kunna sitta normalt och gå längre sträckor(mina futtiga mål den första veckan) samt blivit av med den ständiga smärtan. Nu är kraven högre så nu blir istället målen att så småningom(inte ännu) att kunna springa och hoppa igen. Jag vill även återfå mina muskler och min styrka, då framförallt på den nedre halvan av min kropp. Jag längtar!
 
 

10 veckor

Idag blir Edvin hela 10 veckor gammal! Han utvecklas verkligen hela tiden och växer för varje vecka (han har gått upp ca 300 gram/vecka senaste tiden!). Om det fortsätter i den här takten är han snart lika stor som mig! Nästa vikt-och längd status blir dock inte förrän vid nästa BVC besök som är om drygt 3 veckor.
 
Rotavaccinet som Edvin fick den 10 december har tyvärr skapat lite kaos i hans mage och han har haft diarré i 15 dagar nu! Inte ok. Stackars liten... Även om det verkar vara mest jobbigt för oss föräldrar pga dessa blöjbyten...
 
Här om dagen åkte vi tyvärr också på en förkylning så nu är både Edvin och jag lite småsjuka. Men det fungerar ok med nässug och koksaltlösning och Edvin är redan bättre! 
 
Som ni ser i föregående inlägg så kan Edvin nu ligga på mage och lyfta hela överkroppen. Nacken är betydligt stadigare än tidigare men vi stöttar fortfarande lite när vi lyfter honom. Han ger mer ljud ifrån sig nu och "pratar" med oss. Edvin verkar också se omvärlden lite mer och på julafton hade vi till och med svårt att få till en amning pga det. Mycket folk och stök vilket verkade störa honom, ingen matro helt enkelt och han protesterade. Vi löste i alla fall det genom att gå till ett annat rum.
 
Sömnen då? Jorå! De senaste veckorna har det fungerat bra. Vi har sovit ungefär mellan kl 00-10. Bara en amning nattetid runt 3-4 tiden och sedan igen vid 8-tiden. Edvin har sovit intill mig och somnat om direkt efter att han ätit. Dessvärre så har detta vänt igen de senaste 4 dagarna... Kanske pga hans förkylning. Men jag vet inte. Han har i alla fall inte velat sova på natten. Mycket sömn på dagen och sedan pigg bebis mellan 00-03. Just nu är jag därför vansinnigt sliten och hoppas innerligt att han kan gå tillbaka till att sova mer på natten! Håll tummarna...
 

idasbebi.blogg.se

Träningstokig, sockerberoende och kaffeälskande 28-åring. Skriver om livet som mamma till Edvin (14-10-20).

RSS 2.0